ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/17504Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/17504Metadane zasobu
Tytuł |
Die Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
C. J. A. Mathieu de Dombasle
Współtwórcy: Ernst Berg (Tłumacz) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Opis metody maceracji zwiększającej zawartość cukru w burakach cukrowych. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Cukier buraczany"@pl, "Burak cukrowy (produkt)"@pl, "maceracja"@pl, "produkcja cukru"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Stuttgart
Wydawca: Beck und Fränkel Czas wydania: 1841 Liczba stron: 46 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 11-07-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
C. J. A. Mathieu de Dombasle. Die Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Die Zuckerfabrikation : mit besonderer Berücksichtigung des Betriebes
Hermann Claassen, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben
P. A. Erpeldinger, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Podręcznik praktyczny uprawy buraków cukrowych
Franciszek Gawroński, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / agronomia (2011)
Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei
Felix Benjamin Ahrens, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Izolacja antocyjanów
Jadwiga Sołoducho, Joanna Cabaj, materiał dydaktyczny, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)
Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren
Christophe-Joseph-Alexandre Mathieu de Dombasle, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / agronomia (2011)