ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/22259Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/22259Metadane zasobu
Tytuł |
Zarys techniki mleczarskiej |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Zygmunt Chmielewski
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Podręcznik mleczarstwa przeznaczony dla mleczarzy praktyków. Szczególny nacisk położono na jakość wyrobów i ekonomikę mleczarstwa. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Mleczarstwo"@pl, "Ekonomika mleczarstwa"@pl, "Kontrola jakości"@pl, "Produkcja mleka"@pl, "Masło"@pl, "Mleko"@pl, "Śmietana"@pl, "Mikrobiologia mleka"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Warszawa
Wydawca: nakładem Centralnego Towarzystwa Rolniczego Czas wydania: 1912 Liczba stron: 224 Nazwa serii: Wydawnictwa Centralnego Towarzystwa Rolniczego w Królestwie Polskim. Seria 2, (Zarysy) Numeracja: No 2 Język zasobu: Polski Zasięg czasowy zasobu: XIX w. - 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 04-04-2019 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Acta Scientiarum Polonorum. Medicina Veterinaria 8 (1) 2009
czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Acta Scientiarum Polonorum. Biotechnologia 6 (4) 2007
czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / biotechnologia (2011)
Milchwirtschaftliches Praktikum : Anleitung zur Untersuchung von Milch- und Molkereiprodukten für Nahrungsmittelchemiker, Milch- und Landwirte
Walter Grimmer, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Absatzverhältnisse für Molkereiwaren under besonderer Berücksichtigung des Buttermarktes : Vergleichende Beobachtungen einer Studienreise in England, Frankreich, Belgien, den Niederlanden und Dänemark
Carl Petersen, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Handbuch der Gärungsbakteriologie. Bd. 1, Allgemeine Gärungsbakteriologie, Praktikum und Betriebsuntersuchungen : unter besonderer Berücksichtigung der Hefe-, Essig- und Milchsäuerepilze
Wilhelm Henneberg, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk biologicznych / mikrobiologia (2011)
Das Käsigwerden des Rahms
Benno Martiny, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)