ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/22730Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/22730Metadane zasobu
Tytuł |
Praktische behandlung kranker, sowie fehlerhafter Weine und Obstmoste : Leitfaden für Weingutsbesitzer, Küfer, Weinhändler, Wirte und sonstige Interessenten |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Richard Meissner
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Poradnik dla właścicieli winnic, bednarzy, sprzedawców wina i innych zainteresowanych stron na temat produkcji oraz przechowywania win. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "produkcja wina"@pl, "Fermentacja alkoholowa"@pl, "Wino"@pl, "Moszcz owocowy"@pl, "Winiarstwo"@pl, "Przechowywanie"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Stuttgart
Wydawca: Verlagsbuchhandlung von Eugen Ulmer Czas wydania: 1924 Liczba stron: 148 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 07-05-2019 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Richard Meissner. Praktische behandlung kranker, sowie fehlerhafter Weine und Obstmoste : Leitfaden für Weingutsbesitzer, Küfer, Weinhändler, Wirte und sonstige Interessenten. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Wina i inne napoje owocowe
Tadeusz Chrząszcz, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Technische Betriebskontrolle im Weinfach : Handbuch für Betriebsleiter im Weinfach, Weinhändler, Küfermeister, Weingutsbesitzer und sonstige Interessenten
Richard Meissner, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Alkohol-Gaehrung
Louis Pasteur, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Jakość wód podziemnych w obszarze potencjalnego oddziaływania składowisk odpadów komunalnych
Agata Szymańska-Pulikowska, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk technicznych / inżynieria środowiska (2011)
Handbuch der Gärungsbakteriologie. Bd. 1, Allgemeine Gärungsbakteriologie, Praktikum und Betriebsuntersuchungen : unter besonderer Berücksichtigung der Hefe-, Essig- und Milchsäuerepilze
Wilhelm Henneberg, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk biologicznych / mikrobiologia (2011)
Kurzgefasste Anleitung zum praktischen Brennereibetrieb
Paul Gerhard Behrend, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)