ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/25332Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/25332Metadane zasobu
Tytuł |
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu nr 566. Biologia i Hodowla Zwierząt LVI |
---|---|
Osoby |
Współtwórcy:
Krystyn Chudoba (Redaktor)
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Jest to 56. numer czasopisma "Biologia i Hodowla Zwierząt"; serii Zeszytów Naukowych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, wydawanej w latach 2006-2016. Zeszyt 56. zawiera 17 artykułów (oraz ryciny i tabele) i poświęcony jest szerokiej tematyce przyrodniczej, na którą składają się prace z różnych dziedzin biologii, a także tematyce związanej z utrzymaniem i hodowlą zwierząt. (Polski) Uwagi: Artykuły zawierają streszczenie w j. angielskim. Część artykułów występuje w j. angielskim. 7. Książki i czasopisma Wydawnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego |
Słowa kluczowe | "merynos"@pl, "Wermikulit"@pl, "krowy phf"@pl, "rasa złotnicka biała"@pl, "Micromammalia"@pl, "knury mieszańcowe"@pl, "kwas beta - hydroksymasłowy"@pl, "lochy rasy pbz"@pl, "Tarczyca bajkalska"@pl, "nowe gatunki roztoczy"@pl, "Indeks płodności"@pl, "konie rzeźne"@pl, "Króliki"@pl, "świnie"@pl, "Nasienie"@pl, "krowy"@pl, "Acari"@pl, "cholesterol"@pl, "glukoza"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
czasopismo Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk biologicznych (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Czas wydania:
2008
Numeracja (rocznik, numer, zeszyt): 2008, 566, LVI Miejsce wydania: Wrocław Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu Częstotliwość: półrocznik Liczba stron: 170 Język zasobu: Polski Identyfikatory: OAI: 3088 |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | CC BY-ND-NC 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Magdalena Kozińska Data udostępnienia: 04-12-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Przykładowy chromatogram z analizy biogazu wytworzonego w czasie fermentacji in vitro w treści żwacza krowy – wynik 5
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Andrzej Zachwieja, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Wpływ zastosowania kiszonki z sorgo odmiany cukrowej na poziom produkcji metanu w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 24 h. Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A - wynik 1
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Bożena Króliczewska, Józef Sowiński, Andrzej Zachwieja, Barbara Król, Maja Słupczyńska, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Przykładowy chromatogram z analizy lotnych kwasów tłuszczowych w płynie żwaczowym krowy – wynik 5
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Andrzej Zachwieja, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Wpływ zastosowania kiszonki z sorgo odmiany ziarnowej na poziom oraz profil lotnych kwasów tłuszczowych w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 24 h. Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A - wynik 3
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Bożena Króliczewska, Józef Sowiński, Andrzej Zachwieja, Barbara Król, Maja Słupczyńska, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Wpływ zastosowania kiszonki z żyta na poziom oraz profil lotnych kwasów tłuszczowych w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 8 h. Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A - wynik 5
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Bożena Króliczewska, Józef Sowiński, Andrzej Zachwieja, Barbara Król, Maja Słupczyńska, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Wpływ zastosowania dodatku DDGS - u na poziom produkcji lotnych kwasów tłuszczowych w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 24 h (rozcieńczenie czterokrotne). Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Andrzej Zachwieja, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)