ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/30111

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/30111

Typ zasobu: książka

Wpływ wybranych parametrów technologicznych na jakość smażonych produktów przekąskowych

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Wpływ wybranych parametrów technologicznych na jakość smażonych produktów przekąskowych
Osoby Autorzy: Agnieszka Kita
Współtwórcy: Ewelina Dziuba (Redaktor)
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis W skład rozprawy habilitacyjnej wchodzi pięć prac dotyczących jakości produktów przekąskowych, tj. czipsów ziemniaczanych oraz różnego typu snacków, kształtowanej w procesie technologicznym oraz zmieniającej się podczas przechowywania.
Celem przeprowadzonych badań było określenie wpływu niektórych parametrów technologicznych na jakość otrzymywanych smażonych produktów przekąskowych, tj. czipsów ziemniaczanych oraz chrupek. Badano wpływ rodzaju i stopnia degradacji medium smażalniczego na właściwości otrzymywanych produktów przekąskowych, ze szczególnym uwzględnieniem teksturotwórczej roli zaadsorbowanego tłuszczu. Poszukiwano także skutecznych metod ograniczania tworzenia akrylamidu podczas produkcji czipsów ziemniaczanych. (Polski)
Uwagi: Rozprawa zawiera streszczenie w j. angielskim.
Słowa kluczowe "smażenie"@pl, "chrupki"@pl, "Przekąski"@pl, "technologia żywności"@pl, "chipsy"@pl, "czipsy"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Wrocław
Wydawca: Wydawnictwo Akademii Rolniczej we Wrocławiu
Czas wydania: 2006
Liczba stron: 65
Nazwa serii: Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu
Numeracja: NR 537, ROZPRAWY CCXL
Język zasobu: Polski
Identyfikatory: OAI: 3292
Linki zewnętrzne
Licencja CC BY-ND-NC 4.0
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Kozińska
Data udostępnienia: 23-05-2019
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Agnieszka Kita. Wpływ wybranych parametrów technologicznych na jakość smażonych produktów przekąskowych. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-ND-NC 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Rate Your Snack - projekt zespołowy

Hubert Macikowski, Miłosz Jarząb, Dominika Kędzierska, Cezary Pawłowski, wideo, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych / automatyka, elektronika i elektrotechnika (2018)