ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/43489

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/43489

Typ zasobu: zdjęcie

Nakrop (niedojrzały miód)

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Nakrop (niedojrzały miód)
Osoby Autorzy: Agnieszka Marta Murawska
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Nakrop to świeży nektar zebrany przez robotnice i zgromadzony w komórkach. Charakterystycznie się błyszczy oraz łatwo wycieka z komórek. Zawiera więcej wody niż dojrzały miód, dlatego odebrany pszczołom będzie fermentował. (Polski)
Uwagi: 40. Kolekcja okazów zwierzęcych - pszczoły
Słowa kluczowe "miodobranie"@pl, "fermentacja"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: zdjęcie
Dyscyplina naukowa: Dziedzina nauk rolniczych / zootechnika i rybactwo (2018)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce powstania: Wroclaw
Czas powstania: 2019
Model skanera lub aparatu fotograficznego: Xiaomi Redmi Note 5A
Licencja CC BY-ND-NC 4.0
Informacje techniczne Deponujący: Ewa Popiela-Pleban
Data udostępnienia: 29-05-2019
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Agnieszka Marta Murawska. Nakrop (niedojrzały miód). [zdjęcie] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-ND-NC 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Larwa barciaka większego (Galleria mellonella L.)

Agnieszka Murawska, zdjęcie, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / zootechnika i rybactwo (2018)

Przechowywanie miodu

Paweł Migdał, zdjęcie, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / zootechnika i rybactwo (2018)

Acta Scientiarum Polonorum. Biotechnologia 8 (3) 2009

czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / biotechnologia (2011)

Oddziaływanie jonów Cr(III) na dynamikę i efekty fermentacji zacierów kukurydzianych VHG

Joanna Kawa-Rygielska, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Odsklepiacz widelcowy

Agnieszka Murawska, zdjęcie, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / zootechnika i rybactwo (2018)

Miodarka elektryczna + ręczna

Agnieszka Murawska, zdjęcie, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / zootechnika i rybactwo (2018)

Zobacz więcej