ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/4369

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/4369

Typ zasobu: artykuł, rozdział

Krew jako surowy produkt zwierzęcy z puntu widzenia "mięsoznawstwa". [Cz. 2]

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Krew jako surowy produkt zwierzęcy z puntu widzenia "mięsoznawstwa". [Cz. 2]
Osoby Autorzy: Stanisław Dzięciołowski
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Opis Autor, lekarz weterynarii, postuluje opracowanie instrukcji oględzin i badania krwi przed jej użyciem w rzeźnictwie. Wykorzystywana w celach spożywczych powinna być wyłącznie pobierana od zwierząt zdrowych, natomiast choroby lub zmiany patologiczne wykluczają przerabianie krwi w celach spożywczych. Specjalna komisja nadzoru sanitarnego powinna opracować spis chorób i patologii zabraniających stosowanie krwi do przerobu. (Polski)
Opis w innym języku: Dzięciołowski Stanisław (1862-1940), a veterinarian, postulates in his article that a sanitary committee should prepare guidelines and a code of practice providing guidance on animal blood processing and ensuring food safety. (Angielski)
Słowa kluczowe "Krew"@pl, "Nadzór sanitarny nad żywnością"@pl, "Zwierzęta hodowlane"@pl, "Blood"@en, "Food Inspection"@en, "Animals, Domestic"@en
Klasyfikacja Typ zasobu: artykuł, rozdział
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk o zdrowiu (2011)
Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Tytuł źródła: Zdrowie
Numeracja: R. 32 Z. 9
Wydawca: wydawca nieznany
Czas wydania: 1916
Od strony: 414
Do strony: 419
Język zasobu: Polski
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Jonko
Data udostępnienia: 10-04-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Kolekcja e-Biblio UMW

Cytowanie

Skopiowano

Stanisław Dzięciołowski. Krew jako surowy produkt zwierzęcy z puntu widzenia "mięsoznawstwa". [Cz. 2]. [artykuł, rozdział] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Wampiriada 2005

wideo, Politechnika Wrocławska, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Sanitarna analiza mleka i określenie w niem burdu, petonu i kwasu masłowego

Stanisław Serkowski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)

Stopień kwasoty treści żołądkowej a stan krwi

Adam Kołaczkowski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Krew jako surowy produkt zwierzęcy z puntu widzenia "mięsoznawstwa". [Cz. 1]

Stanisław Dzięciołowski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)

Warsztaty dla obróbki szczeciny

Aleksander Fruchtman, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)

O wpływie klimatu górskiego na regenerację krwi

Józef Latkowski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Zobacz więcej