ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/3980

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/3980

Typ zasobu: książka

Tuberkulose und Ernährung

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Tuberkulose und Ernährung
Osoby Autorzy: Georg Rosenfeld
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Opis "Tuberkulose und Ernährung" (Tuberkuloza i Odżywianie) profesora Rosenfelda opublikowane w czasopiśmie "Tuberculose" dotyka problemu zależności pomiędzy gruźlicą i odżywianiem (w tym spożywaniem alkoholu), znaczenia odżywiania i diety w zachorowalności, zapobieganiu i leczeniu gruźlicy. (Niemiecki)
Opis w innym języku: "Tuberkulose und Ernährung" written by professor Rosenfeld and published in the "Tuberculose" journal in 1925 deals with the issue of nutrition in tuberculosis, significance of nutrition in development, prevention and treatment of tuberculosis. (Angielski)
Słowa kluczowe "dieta"@pl, "Fizjologia żywienia"@pl, "gruźlica"@pl, "Nutritional Physiological Phenomena"@en, "diet"@en, "Tuberculosis"@en
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)
Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Leipzig
Wydawca: Verlag von Johann Ambrosius Barth
Czas wydania: 1925
Liczba stron: 80
Nazwa serii: Tuberkulose-Bibliothek
Język zasobu: Wielojęzyczny
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Renata Sławińska
Data udostępnienia: 09-04-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Kolekcja e-Biblio UMW

Cytowanie

Skopiowano

Georg Rosenfeld. Tuberkulose und Ernährung. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Zagadnienie żywienia armji w świetle nauki o witaminach

Gustaw Szulc, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Stosunek gruźlicy do choroby Werlhofa i skazy krwotocznej. [Cz. 4]

Juliusz Marischler, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Tydzień wegetarianizmu

wideo, Politechnika Wrocławska, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Jedzenie na Politechnice Wrocławskiej - sonda

wideo, Politechnika Wrocławska, materiały popularnonaukowe i inne (2011)

Ludzie Wrocławia - rozmowa z propagatorką zdrowego żywienia - Mają Żak

Ida Górska, audio, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk społecznych / nauki o komunikacji społecznej i mediach (2018)

Kriegslehren für die Ernährung

Karl Bornstein, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)

Zobacz więcej