ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/21850Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/21850Metadane zasobu
Tytuł |
Anleitung zur quantitativen chemischen Analyse : oder die Lehre von der Gewichtsbestimmung und Scheidung der in der Pharmacie, den Künsten, Gewerben und der Landwirthschaft häufiger vorkommenden Körper in einfachen und zusammengesetzten Verbindungen. Bd.1 |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Carl Remigius Fresenius
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Podręcznik analizy chemicznej ilościowej. Opis najczęściej spotykanych analiz chemicznych w farmacji, rolnictwie, rzemiośle i sztuce. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "chemia analityczna"@pl, "Analiza chemiczna"@pl, "Analiza ilościowa"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk chemicznych (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Braunschweig
Wydawca: Druck und Verlag von Friedrich Vieweg und Sohn Czas wydania: 1903 Liczba stron: 686 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 20-12-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Carl Remigius Fresenius. Anleitung zur quantitativen chemischen Analyse : oder die Lehre von der Gewichtsbestimmung und Scheidung der in der Pharmacie, den Künsten, Gewerben und der Landwirthschaft häufiger vorkommenden Körper in einfachen und zusammengesetzten Verbindungen. Bd.1. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Tafeln zur qualitativen chemischen Analyse
Wilhelm Hampe, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk chemicznych / chemia (2011)
Jakość i prozdrowotne cechy żywności
Renata Bączek-Kwinta, Marta Białkowska, Józef Błażewicz, Zbigniew Borejszo, Krzysztof Bryl, Marta Ciecierska, Tomasz Czernecki, Barbara Felkner, Stanisław Kalisz, Anna Malwina Kamelska, Alicja Kawka, Jacek Kijowski, Małgorzata Kobus, Joanna Kolniak, Michalina Kotlarska, Marika M. Kowalska, Katarzyna Kozłowska, Anna Matuszewska, Krystian Marszałek, Marek Liszewski, Żaneta Michalec, Jan Michniewicz, Marta Mitek, Maciej Nastaj, Mieczysław Obiedziński, Jan Oszmiański, Renata Pietrzak-Fiećko, Ilona Rogozińska, Millena Ruszkowska, Stefan S. Smoczyński, Bartosz Sołowiej, Joanna Stadnik, Dominik Szwajgier, Łukasz Szwed, Anna Tarczyńska, Mirosława Teleszko, Dorota Wichrowska, Agnieszka Zembold-Guła, Angelika Ziółkowska, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / biotechnologia (2011)
Anleitung zur quantitativen chemischen Gewichtsanalyse nach Cl. Zimmermann : zum Gebrauche im chemischen Laboratorium des Staates zu München
Hans von Pechmann, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk chemicznych (2011)
Practische Uebungen in der Maassanalyse : Anleitung zur Erlernung der Titrirmethode
Clemens Winkler, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk chemicznych (2011)
Anleitung zur technischen Massanalyse : zum Gebrauche im chemischen Laboratorium des Staates zu München
Wilhelm Schlenk, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk chemicznych (2011)
72-letni doktór farmacji na Uniwersytecie Warszawskim
artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki farmaceutyczne (2018)