ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/18158

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/18158

Typ zasobu: książka

Brotgetreide und Brot : Lehrbuch für die Praxis der Getreideverarbeitung und Hand- und Hilfsbuch für Versuchsstationen, Nahrungsmittel-untersuchungsämter und Laboratorien der Mühlen, Bäckereien und Fachschulen

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Brotgetreide und Brot : Lehrbuch für die Praxis der Getreideverarbeitung und Hand- und Hilfsbuch für Versuchsstationen, Nahrungsmittel-untersuchungsämter und Laboratorien der Mühlen, Bäckereien und Fachschulen
Osoby Autorzy: Max Paul Neumann
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Książka zawiera omówienie surowców zbożowych służących do produkcji mąki i pieczywa.
Badanie ich jakości.
Przedstawia maszyny i urządzenia stosowane w przemyśle zbożowo-młynarskim oraz przy produkcji pieczywa, głównie chleba. (Polski)
Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Słowa kluczowe "Chleb"@pl, "Mąka"@pl, "Produkcja mąki"@pl, "Produkcja pieczywa"@pl, "Zboża"@pl, "Przemysł zbożowo-młynarski"@pl, "Młynarstwo"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlagsbuchhandlung Paul Parey
Czas wydania: 1914
Liczba stron: 622
Język zasobu: Niemiecki
Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w.
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Teresa Lorkowska
Data udostępnienia: 09-07-2019
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Max Paul Neumann. Brotgetreide und Brot : Lehrbuch für die Praxis der Getreideverarbeitung und Hand- und Hilfsbuch für Versuchsstationen, Nahrungsmittel-untersuchungsämter und Laboratorien der Mühlen, Bäckereien und Fachschulen. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Die Getreideroste : ihre Geschichte und Natur sowie Massregeln gegen dieselben

Jakob Eriksson, Ernst Johan Henning, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych (2011)

Chleb i stan sanitarny piekarń warszawskich

Henryk Ruppert, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)

Zobacz więcej