ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/22208

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/22208

Typ zasobu: książka

Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt
Osoby Autorzy: Hermann Wichelhaus
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Książka przedstawia rys historyczny oraz aktualny (1. poł. XX w.) stan wiedzy i badań na temat glukozy. Omawia procesy chemiczne służące do pozyskiwania i zastosowań glukozy oraz skrobi. (Polski)
Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Słowa kluczowe "Glukoza"@pl, "Skrobia"@pl, "Biochemia skrobi"@pl, "Biochemia glukozy"@pl, "Produkcja skrobi"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Leipzig
Wydawca: Akademische Verlagsgesellschaft (Lipsk)
Czas wydania: 1913
Liczba stron: 240
Język zasobu: Niemiecki
Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w.
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Teresa Lorkowska
Data udostępnienia: 05-11-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Hermann Wichelhaus. Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Suchy analizator biochemiczny

Wojciech Niżański, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / weterynaria (2018)

Die Verwendung der Stärkeplatte im praktischen Betrieb eines Medizinaluntersuchungamtes

Helmut Göpel, książka, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei

Felix Benjamin Ahrens, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Zobacz więcej