ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/33104Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/33104Metadane zasobu
Tytuł |
Handbuch der Gärungsbakteriologie. Bd. 1, Allgemeine Gärungsbakteriologie, Praktikum und Betriebsuntersuchungen : unter besonderer Berücksichtigung der Hefe-, Essig- und Milchsäuerepilze |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Wilhelm Hermann Henneberg
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Podręcznik bakteriologii. Tom 1 zawiera ogólne informacje o procesach fermentacyjnych. Szczegółowo omówiono zastosowanie drożdży, kwasu octowego i mlekowego. (Niemiecki) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Mikrobiologia żywności"@pl, "Mikrobiologia mleka"@pl, "Bakterie"@pl, "Drożdże"@pl, "Fermentacja"@pl, "Ocet"@pl, "Fermentacja octowa"@pl, "Fermentacja mlekowa"@pl, "Fermentacja alkoholowa"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk biologicznych / mikrobiologia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlagsbuchhandlung Paul Parey Czas wydania: 1926 Liczba stron: 618 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Barbara Barańska-Malinowska Data udostępnienia: 09-07-2019 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Wilhelm Hermann Henneberg. Handbuch der Gärungsbakteriologie. Bd. 1, Allgemeine Gärungsbakteriologie, Praktikum und Betriebsuntersuchungen : unter besonderer Berücksichtigung der Hefe-, Essig- und Milchsäuerepilze. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Acta Scientiarum Polonorum. Biotechnologia 6 (4) 2007
czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / biotechnologia (2011)
Atlas der mikroskopischen Grundlagen der Gärungskunde : mit besonderer Berücksichtigung der biologischen Betriebskontrolle. Zweiter Band
Paul Lindner, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk biologicznych / mikrobiologia (2011)
Einführung in die Mykologie der Nahrungsmittelgewerbe
Alexander Kossowicz, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Kurze Anweisung aus Kartoffeln viel und guten Branntwein, Essig und Likör zu gewinnen : ertheilt und durch 2 Kupfertafeln erläutert
Nikolaus Müller, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Atlas der mikroskopischen Grundlagen der Gärungskunde : mit besonderer Berücksichtigung der biologischen Betriebskontrolle. Erster Band
Paul Lindner, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk biologicznych / mikrobiologia (2011)
Acta Scientiarum Polonorum. Medicina Veterinaria 8 (3) 2009
czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)