ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/24621Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/24621Metadane zasobu
Tytuł |
Higijena żywienia : odczyty z terapii w szpitalu Cochin 1885-1886 |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Georges Dujardin-Beaumetz
Współtwórcy: Zygmunt Dobieszewski (Tłumacz) Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu |
Opis |
Przetłumaczona na język polski seria wykładów dotyczących higieny żywienia i terapii dietetycznej, wygłoszonych w latach 1885-1886 przez Georges Dujardin-Beaumetz - ordynatora oddziału terapeutycznego w szpitalu Cochin w Paryżu. Wykłady ukazały się drukiem w języku francuskim pod tytułami: "Les nouvelles médications" (1886) i " L'hygiène alimentaire" (1887). (Polski) Opis w innym języku: "Higijena żywienia : odczyty z terapii w szpitalu Cochin 1885-1886" is a Polish translation made by Zygmunt Dobieszewski of a series of lectures on nutrition and diet therapy held by Georges Dujardin-Beaumetz - chief of service at the Cochin Hospital in Paris in the years 1885-1886. The lectures were published in French under the titles: "Les nouvelles médications" (1886) and L'hygiène alimentaire" (1887). (Angielski) |
Słowa kluczowe | "Leczenie dietetyczne"@pl, "Diet Therapy"@en, "Żywność"@pl, "Badanie żywności"@pl, "Food"@en, "Food Analysis"@en |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk o zdrowiu (2011) Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Kraków
Wydawca: nakł. Wydawnictwa Dzieł Lekarskich Polskich Czas wydania: 1888 Liczba stron: 203 Język zasobu: Polski |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Magdalena Jonko Data udostępnienia: 30-11-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Kolekcja e-Biblio UMW |
Cytowanie
Georges Dujardin-Beaumetz. Higijena żywienia : odczyty z terapii w szpitalu Cochin 1885-1886. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Laboratorium analityczne pracowni analizy żywności - Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa - panorama 360°
Adrian Kulik, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)
Pokój spalań pracowni analizy żywności - Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa - panorama 360°
Sylwia Marczak, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)
Laboratorium biotechnologiczne - Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności - panorama 360° (część 4 z 4)
Sylwia Marczak, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)
Somatoza i jej zafałszowanie. [Cz. 1]
Michał Białobrzeski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk farmaceutycznych (2011)
Novel operations and materials in food processing
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Laboratorium instrumentalnej analizy żywności - Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa - panorama 360°
Sylwia Marczak, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)