ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/4921

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/4921

Typ zasobu: artykuł, rozdział

Somatoza i jej zafałszowanie. [Cz. 1]

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Somatoza i jej zafałszowanie. [Cz. 1]
Osoby Autorzy: Michał Białobrzeski
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Opis Opisano rodzaje, właściwości i składniki spożywanych przez człowieka pokarmów, a także przedstawiono rodzaje preparatów odżywczych, ich zastosowanie oraz wady i zalety. Opisano proces wytwarzania i przetwarzania somatozy. Zwrócono uwagę na możliwe nadużycia producentów preparatów odżywczych. (Polski)
Opis w innym języku: The article describes the types, properties and components of the foods consumed by humans as well as the types of nutritional preparations and their use, advantages, and disadvantages. The article also describes the manufacturing and processing of somatose and points out the possible malpractice of nutritional preparations producers. (Angielski)
Słowa kluczowe "Żywność"@pl, "Dietetyka"@pl, "Dietetics"@en, "Food"@en
Klasyfikacja Typ zasobu: artykuł, rozdział
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk farmaceutycznych (2011)
Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Tytuł źródła: Czasopismo Towarzystwa Aptekarskiego
Numeracja: R. 30 Nr 2
Wydawca: Towarzystwo Aptekarskie
Czas wydania: 1900
Od strony: 21
Do strony: 25
Język zasobu: Polski
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Jonko
Data udostępnienia: 12-04-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Kolekcja e-Biblio UMW

Cytowanie

Skopiowano

Michał Białobrzeski. Somatoza i jej zafałszowanie. [Cz. 1]. [artykuł, rozdział] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Postępy amerykańskie w dziedzinie dietetyki

Edmund Biernacki, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Doświadczenie eksperckie - Paweł Posłuszny

ekspert, Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, dziedzina nauk o kulturze fizycznej (2011)

Zobacz więcej