ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/1153Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/1153Metadane zasobu
Tytuł |
Kurze Anweisung aus Kartoffeln viel und guten Branntwein, Essig und Likör zu gewinnen : ertheilt und durch 2 Kupfertafeln erläutert |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Nikolaus Müller
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Poradnik jak produkować dobre wódki, likiery i ocet z ziemniaków. (Polski) Uwagi: 1. Stare druki - książki wydane w latach 1595-1800 |
Słowa kluczowe | "ziemniaki"@pl, "Wódka"@pl, "Ocet"@pl, "Likier"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Leipzig
Wydawca: Commission der Buchhandlung Voß und Compagnie Czas wydania: 1794 Liczba stron: 97 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XVIII w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 19-03-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Nikolaus Müller. Kurze Anweisung aus Kartoffeln viel und guten Branntwein, Essig und Likör zu gewinnen : ertheilt und durch 2 Kupfertafeln erläutert. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu nr 548. Biologia i Hodowla Zwierząt LIV
czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk biologicznych (2011)
WPŁYW HERBICYDÓW STOSOWANYCH W UPRAWIE ZIEMNIAKA NA NIEKTÓRE WŁAŚCIWOŚCI SKROBI. CZĘŚĆ III
Wacław Leszczyński, Grażyna Lisińska, artykuł, rozdział, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych (2018)
Urządzenie do czyszczenia roślin okopowych - foto 360
Sylwia Marczak, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / inżynieria rolnicza (2011)
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu nr 568. Rolnictwo XCII
czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych (2011)
Einige theils neue, theils noch nicht genug bekannte Vorschläge zu einer vortheilhafteren Anbauung und Benuzzung der Kartoffeln, auch mit Hinsicht auf Branteweinsbrennerey
Johann Anton Arnold Möller, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Handbuch der Gärungsbakteriologie. Bd. 1, Allgemeine Gärungsbakteriologie, Praktikum und Betriebsuntersuchungen : unter besonderer Berücksichtigung der Hefe-, Essig- und Milchsäuerepilze
Wilhelm Henneberg, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk biologicznych / mikrobiologia (2011)