ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/21733Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/21733Metadane zasobu
| Tytuł |
Maszyna wytrzymałościowa |
|---|---|
| Osoby |
Autorzy:
Agnieszka Kita
Współtwórcy: Arkadiusz Karol Popiel (Inna) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
| Opis |
Maszyna wytrzymałościowa do oznaczenia parametrów wytrzymałościowych określających teksturę (w testach cięcia, zginania, ściskania) różnego rodzaju surowców, półproduktów i produktów spożywczych. (Polski) |
| Słowa kluczowe | "tekstura"@pl, "Produkty spożywcze"@pl |
| Klasyfikacja |
Typ zasobu:
aparatura badawcza Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
| Charakterystyka |
Adres www laboratorium/pracowni: https://papz-azon.e-science.pl/home/
Lokalizacja: UPWr Producent urządzenia: INSTRON |
| Licencja | CC BY-SA-NC 4.0 |
| Informacje techniczne |
Deponujący: Arkadiusz Popiel Data udostępnienia: 07-12-2018 |
| Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kolekcja e-Laboratoria UPWr |
Podobne zasoby
Product development & quality assurances
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Pomiar konsystencji produktu
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Laboratorium biotechnologiczne - Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności - panorama 360° (część 1 z 4)
Adrian Kulik, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)
Oznaczanie zawartości i składu aminokwasów
Agnieszka Kita, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Pomiar aktywności wody
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Oznaczanie profilu cukrów, glikoalkaloidów, itp.
Agnieszka Kita, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)