ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (portal):
https://zasobynauki.pl/zasoby/pomiar-lepkosci-w-prod-plynnych-i-polplynnych,19352/Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/19352Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/19352Metadane zasobu
Tytuł |
Pomiar lepkości w prod. płynnych i półpłynnych |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Anna Sokół-Łętowska
Współtwórcy: Arkadiusz Karol Popiel (Inna) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Oferta zakłada analizę cech fizycznych produktów owocowo-warzywnych zarówno świeżych jak i przechowywanych w różnych warunkach temperaturowych. Pomiar lepkości pozwala na określenie jednej z głównych cech reologicznych. Porównanie zmian tego wyróżnika w czasie pozwala określić stopień zachodzących zmian w badanym produkcie. (Polski) |
Słowa kluczowe | "Reologia"@pl, "Lepkość"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
oferta badawcza Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Adres www laboratorium/pracowni: https://la-azon.e-science.pl/home/
Lokalizacja: UPWr |
Licencja | CC BY-SA-NC 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Arkadiusz Popiel Data udostępnienia: 10-12-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kolekcja e-Laboratoria UPWr |
Cytowanie
Anna Sokół-Łętowska. Pomiar lepkości w prod. płynnych i półpłynnych. [oferta badawcza] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, https://zasobynauki.pl/zasoby/pomiar-lepkosci-w-prod-plynnych-i-polplynnych,19352/. Licencja: CC BY-SA-NC 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: 17.03.2025.
Podobne zasoby
Pomiar zmętnienia oraz jej stabilności w czasie
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Pomiar konsystencji produktu
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Liofilizator LSD
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Pomiar aktywności wody
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Mętnościomierz Turbiquant 3000 IR
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chromatograf cieczowy HPLC z detektorem RI
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)