ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/56420

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/56420

Typ zasobu: artykuł, rozdział

Postępy amerykańskie w dziedzinie dietetyki

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Postępy amerykańskie w dziedzinie dietetyki
Osoby Autorzy: Edmund Biernacki
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Opis Autor opisuje treść broszur dotyczących dietetyki wydawanych w Stanach Zjednoczonych przez Office of Experiment Stations. W pracach tych można znaleźć informacje które instytucje zajmują się badaniem dietetyki i jakie badania prowadzą, przedstawiane są wyniki badań nad składem chemicznym pokarmów czy nad ilością białka w pożywieniu. (Polski)
Opis w innym języku: A summary of the content of nutrition brochures published by the Office of Experiment Stations in USA. In those publications can be found details about institutions researching nutrition and their works. It includes test results of the chemical composition of the food or the amount of protein. (Angielski)
Słowa kluczowe "Dietetics"@en, "Dietetyka"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: artykuł, rozdział
Dyscyplina naukowa: Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa, studenci, naukowcy
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Tytuł źródła: Lwowski Tygodnik Lekarski
Numeracja: R. 2 Nr 1
Miejsce wydania: Lwów
Wydawca: wydawca nieznany
Czas wydania: 1907
Od strony: 3
Do strony: 5
Język zasobu: Polski
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Jonko
Data udostępnienia: 05-08-2021
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Nauka i kształcenie w zakresie medycyny od XVIII do połowy XX wieku

Cytowanie

Skopiowano

Edmund Biernacki. Postępy amerykańskie w dziedzinie dietetyki. [artykuł, rozdział] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

W sprawie rozpoznawania i patogenezy kamicy żółciowej. [Cz. 2]

Edmund Biernacki, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Handbuch der Ernährungstherapie und Diätetik

książka, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Rola biologiczna potasu. [Cz. 1]

Edmund Biernacki, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Wpływ pokarmu przetłuszczonego na czynności narządu trawienia i spalania ustrojowe

Edmund Biernacki, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Zasady poznania lekarskiego

Edmund Biernacki, książka, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Dieta wegetariańska - rozmowa z Bożeną Gegulską-Ilow

Dagmara Noszczyk, audio, Politechnika Wrocławska, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Zobacz więcej