ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/21688

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/21688

Typ zasobu: książka

Praktyczny wykład sztuki gorzelniczéj obejmujacy przepisy dotyczące się urządzenia gorzelń, sporządzania zaciéru, robienia podmłody, prowadzenia fermentacyi: tudzież opis i ocenianie apparatów destyllacyinych [...]

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Praktyczny wykład sztuki gorzelniczéj obejmujacy przepisy dotyczące się urządzenia gorzelń, sporządzania zaciéru, robienia podmłody, prowadzenia fermentacyi: tudzież opis i ocenianie apparatów destyllacyinych [...]
Osoby Autorzy: Jan Tomasz Koncewicz
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Zawiera XIX-wieczną wiedzę na temat fermentacji alkoholowej, produkcji spirytusu oraz aparatów i urządzeń wykorzystywanych w gorzelniach. (Polski)
Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Słowa kluczowe "Destylacja"@pl, "Gorzelnictwo"@pl, "Fermentacja alkoholowa"@pl, "gorzelnie rolnicze"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Warszawa
Wydawca: W drukarni Piotra Baryckiego
Czas wydania: 1841
Liczba stron: 366
Język zasobu: Polski
Zasięg czasowy zasobu: XIX w.
Identyfikatory: OAI: 2500
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Barbara Barańska-Malinowska
Data udostępnienia: 23-11-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Jan Tomasz Koncewicz. Praktyczny wykład sztuki gorzelniczéj obejmujacy przepisy dotyczące się urządzenia gorzelń, sporządzania zaciéru, robienia podmłody, prowadzenia fermentacyi: tudzież opis i ocenianie apparatów destyllacyinych [...]. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Die Alkohol-Gaehrung

Louis Pasteur, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Brennerei

Adolf Cluß, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Zobacz więcej