ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/2643

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/2643

Typ zasobu: książka

Pasza i żywienie zwierząt gospodarskich : podręcznik do racyonalnego zużytkowania produkowanych w gospodarstwie i w handlu będących przedmiotów pastewnych dla rozmaitych celów hodowli

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Pasza i żywienie zwierząt gospodarskich : podręcznik do racyonalnego zużytkowania produkowanych w gospodarstwie i w handlu będących przedmiotów pastewnych dla rozmaitych celów hodowli
Osoby Autorzy: Heinrich Reinhold
Współtwórcy: Henryk Kotłubaj (Tłumacz)
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Podręcznik dla hodowców zwierząt gospodarskich na temat wykorzystania w żywieniu zwierząt produktów ubocznych z innych działalności rolniczych.
Podano przykłady wykorzystania m.in. słomy, otrąb, melasy, wytłoków (cukrownictwo), słodzin (browarnictwo), odpadów z mleczarni. (Polski)
Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Słowa kluczowe "pasze dla zwierząt"@pl, "Żywienie zwierząt"@pl, "Otręby"@pl, "wytłoki buraczane"@pl, "Melasa"@pl, "Makuchy"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Warszawa
Wydawca: Szulc, Władysław (drukarz)
Czas wydania: 1897
Liczba stron: 248
Nazwa serii: Wydawnictwo Redakcji "Rolnik i Hodowca"
Język zasobu: Polski
Zasięg czasowy zasobu: XIX w. - 1. poł. XX w.
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Teresa Lorkowska
Data udostępnienia: 22-03-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Heinrich Reinhold. Pasza i żywienie zwierząt gospodarskich : podręcznik do racyonalnego zużytkowania produkowanych w gospodarstwie i w handlu będących przedmiotów pastewnych dla rozmaitych celów hodowli. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Podręcznik do racyonalnego żywienia zwierząt gospodarskich

Antoni Brownsford, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)

Urządzenie do cięcia pasz objętościowych - foto 360

Sylwia Marczak, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / inżynieria rolnicza (2011)

Ernährungs- und Futtermittellehre

Curt Lehmann, artykuł, rozdział, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)

Zobacz więcej