ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/4345

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/4345

Typ zasobu: artykuł, rozdział

Sanitarna analiza mleka i określenie w niem burdu, petonu i kwasu masłowego

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Sanitarna analiza mleka i określenie w niem burdu, petonu i kwasu masłowego
Osoby Autorzy: Stanisław Serkowski
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Opis Analiza sanitarna dopuszcza produkt do spożycia bez szkodliwości dla zdrowia i określa zawartość zanieczyszczeń przy pomocy badania mikroskopowego i bakteriologicznego. Autor proponuje określenie w mleku, przeznaczonym dla niemowląt, produktów rozkładu białka - peptonu i innych produktów rozkładu pod wpływem bakterii. (Polski)
Opis w innym języku: Stanisław Serkowski (1871-1936) provides a bacteriological and microscoping analysis of milk, its composition, butyric acid, tryptone and dirt content of milk. Serkowski postulates creation of guidelines for tryptone content and presence of other byproducts to ensure safety of milk of babies. (Angielski)
Słowa kluczowe "Mleko"@pl, "Nadzór sanitarny nad żywnością"@pl, "Milk"@en, "Food Inspection"@en
Klasyfikacja Typ zasobu: artykuł, rozdział
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk o zdrowiu (2011)
Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Tytuł źródła: Zdrowie
Numeracja: R. 32 Z. 4
Wydawca: wydawca nieznany
Czas wydania: 1916
Od strony: 103
Do strony: 108
Język zasobu: Polski
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Jonko
Data udostępnienia: 10-04-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Kolekcja e-Biblio UMW

Cytowanie

Skopiowano

Stanisław Serkowski. Sanitarna analiza mleka i określenie w niem burdu, petonu i kwasu masłowego. [artykuł, rozdział] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Acta Scientiarum Polonorum. Medicina Veterinaria 8 (1) 2009

czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)

Viehzuchtbetrieb im allgemeinen, Standort der Aufzucht und der verschiedenen Nutzungsarten

Eberhard Ramm, artykuł, rozdział, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)

Handbuch der Milchwirtschaft : auf wissenschaftlicher und praktischer Grundlage

Wilhelm Kirchner, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Acta Scientiarum Polonorum. Biotechnologia 6 (4) 2007

czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / biotechnologia (2011)

Acta Scientiarum Polonorum. Biotechnologia 7 (2) 2008

czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / biotechnologia (2011)

Zobacz więcej