ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/4921Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/4921Metadane zasobu
Tytuł |
Somatoza i jej zafałszowanie. [Cz. 1] |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Michał Białobrzeski
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu |
Opis |
Opisano rodzaje, właściwości i składniki spożywanych przez człowieka pokarmów, a także przedstawiono rodzaje preparatów odżywczych, ich zastosowanie oraz wady i zalety. Opisano proces wytwarzania i przetwarzania somatozy. Zwrócono uwagę na możliwe nadużycia producentów preparatów odżywczych. (Polski) Opis w innym języku: The article describes the types, properties and components of the foods consumed by humans as well as the types of nutritional preparations and their use, advantages, and disadvantages. The article also describes the manufacturing and processing of somatose and points out the possible malpractice of nutritional preparations producers. (Angielski) |
Słowa kluczowe | "Żywność"@pl, "Dietetyka"@pl, "Dietetics"@en, "Food"@en |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
artykuł, rozdział Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk farmaceutycznych (2011) Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Tytuł źródła: Czasopismo Towarzystwa Aptekarskiego
Numeracja: R. 30 Nr 2 Wydawca: Towarzystwo Aptekarskie Czas wydania: 1900 Od strony: 21 Do strony: 25 Język zasobu: Polski |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Magdalena Jonko Data udostępnienia: 12-04-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Kolekcja e-Biblio UMW |
Podobne zasoby
Laboratorium analityczne pracowni analizy żywności - Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa - panorama 360°
Adrian Kulik, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)
Pokój spalań pracowni analizy żywności - Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa - panorama 360°
Sylwia Marczak, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)
Postępy amerykańskie w dziedzinie dietetyki
Edmund Biernacki, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)
Laboratorium biotechnologiczne - Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności - panorama 360° (część 4 z 4)
Sylwia Marczak, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)
Doświadczenie eksperckie - Paweł Posłuszny
ekspert, Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, dziedzina nauk o kulturze fizycznej (2011)
Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain, Wrocław 19-20 September 2011
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)