ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/57411

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/57411

Typ zasobu: artykuł, rozdział

Wyżywienie armji francuskiej obecnie i w ubiegłej wojnie

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Wyżywienie armji francuskiej obecnie i w ubiegłej wojnie
Osoby Autorzy: Gustaw Szulc
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Opis Autor omawia problematykę związana z wyżywieniem w wojsku francuskim. Opisuje racje żywnościowe przysługujące żołnierzom, działalność kuchni wojskowych oraz sposoby ich aprowizacji. Na koniec przedstawia działalność komitetu utworzonego przez wojska alianckie podczas I wojny światowej odpowiedzialnego za program racjonalnej polityki żywnościowej. (Polski)
Opis w innym języku: The author discusses the issue of nutrition in the French army. He describes the food rations that soldiers are entitled to, the military kitchens and provision methods. At the end he presents the activities of the committee, created by the allied forces during the First World War, responsible for the rational food policy program. (Angielski)
Słowa kluczowe "Nutritional Physiological Phenomena"@en, "Fizjologia żywienia"@pl, "Military Personnel"@en, "Wojskowi"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: artykuł, rozdział
Dyscyplina naukowa: Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki o zdrowiu (2018)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa, studenci, naukowcy
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Tytuł źródła: Lekarz Wojskowy
Numeracja: T. 5 Nr 3
Miejsce wydania: Warszawa
Wydawca: wydawca nieznany
Czas wydania: 1924
Od strony: 208
Do strony: 218
Język zasobu: Polski
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Jonko
Data udostępnienia: 27-09-2021
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Nauka i kształcenie w zakresie medycyny od XVIII do połowy XX wieku

Cytowanie

Skopiowano

Gustaw Szulc. Wyżywienie armji francuskiej obecnie i w ubiegłej wojnie. [artykuł, rozdział] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Jedzenie na Politechnice Wrocławskiej - sonda

wideo, Politechnika Wrocławska, materiały popularnonaukowe i inne (2011)

Kriegslehren für die Ernährung

Karl Bornstein, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)

Procentowa ocena jadłospisów dekadowych w formacjach wojskowych

Gustaw Szulc, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki o zdrowiu (2018)

Czerwonka w wojsku polskiem w r. 1919-1923

Gustaw Szulc, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Wydatek energji żołnierza polskiego, a jego potrzeby pokarmowe

Gustaw Szulc, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Ustalenie potrzeb pokarmowych organizmu

Gustaw Szulc, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki o zdrowiu (2018)

Zobacz więcej