ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://zasobynauki.pl/zasoby/22870Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/22870Metadane zasobu
Tytuł |
Przydatność owoców dyni jako surowca do przetwórstwa spożywczego |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Agnieszka Nawirska
Współtwórcy: Ewelina Dziuba (Redaktor) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
W pracy podjęto badania, których celem było porównanie jakości parametrów fizyczno-chemicznych dwunastu odmian dyń należących do dwóch gatunków i ocena możliwości ich wykorzystania do celów przetwórczych. Cele pracy realizowano poprzez wykonanie następujących zadań badawczych: • charakterystyka składu jakościowego i ilościowego 12 odmian dyń po zbiorze i 3-miesięcznym przechowywaniu; • charakterystyka składu jakościowego i ilościowego przecierów rozparzonych z 12 odmian dyń po zbiorze i 3-miesięcznym przechowywaniu; • określenie przydatności technologicznej wybranych odmian dyń do produkcji przetworów; • ocena jakości i trwałości produktów otrzymanych z wybranych odmian dyń. (Polski) Uwagi: 7. Książki i czasopisma Wydawnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego |
Słowa kluczowe | "dynia"@pl, "wartość odżywcza"@pl, "przetwórstowo żywności"@pl, "jakość żywności"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Wrocław
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu Czas wydania: 2011 Liczba stron: 105 Nazwa serii: Monografie Numeracja: CXXXII ISBN: 978–83–7717–074–8 Język zasobu: Polski Identyfikatory: OAI: 13574 |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | CC BY-ND-NC 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Magdalena Kozińska Data udostępnienia: 29-11-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Product development & quality assurances
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Novel operations and materials in food processing
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Safety in food production chain
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
New concepts in food evaluation. Nutraceuticals - analyses - consumer
Tadeusz Trziszka, Maciej Oziembłowski, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu nr 580. Biologia i Hodowla Zwierząt LXII
czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk biologicznych (2011)
Selected problems of nutraceutical and functional food
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)