ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://zasobynauki.pl/zasoby/22870

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/22870

Typ zasobu: książka

Przydatność owoców dyni jako surowca do przetwórstwa spożywczego

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Przydatność owoców dyni jako surowca do przetwórstwa spożywczego
Osoby Autorzy: Agnieszka Nawirska
Współtwórcy: Ewelina Dziuba (Redaktor)
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis W pracy podjęto badania, których celem było porównanie jakości parametrów fizyczno-chemicznych dwunastu odmian dyń należących do dwóch gatunków i ocena możliwości ich wykorzystania do celów przetwórczych. Cele pracy realizowano poprzez wykonanie następujących zadań badawczych:
• charakterystyka składu jakościowego i ilościowego 12 odmian dyń po zbiorze i 3-miesięcznym przechowywaniu;
• charakterystyka składu jakościowego i ilościowego przecierów rozparzonych z 12 odmian dyń po zbiorze i 3-miesięcznym przechowywaniu;
• określenie przydatności technologicznej wybranych odmian dyń do produkcji przetworów;
• ocena jakości i trwałości produktów otrzymanych z wybranych odmian dyń. (Polski)
Uwagi: 7. Książki i czasopisma Wydawnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego
Słowa kluczowe "dynia"@pl, "wartość odżywcza"@pl, "przetwórstowo żywności"@pl, "jakość żywności"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Wrocław
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Czas wydania: 2011
Liczba stron: 105
Nazwa serii: Monografie
Numeracja: CXXXII
ISBN: 978–83–7717–074–8
Język zasobu: Polski
Identyfikatory: OAI: 13574
Linki zewnętrzne
Licencja CC BY-ND-NC 4.0
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Kozińska
Data udostępnienia: 29-11-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Agnieszka Nawirska. Przydatność owoców dyni jako surowca do przetwórstwa spożywczego. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-ND-NC 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Product development & quality assurances

książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Novel operations and materials in food processing

książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Safety in food production chain

książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

New concepts in food evaluation. Nutraceuticals - analyses - consumer

Tadeusz Trziszka, Maciej Oziembłowski, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Selected problems of nutraceutical and functional food

książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Zobacz więcej